Spring naar content

Loopbaanadvies

Een loopbaan start op het moment dat de studie succesvol is afgerond en duurt tot je pensioen. Maar hoe start je en geef jij jouw loopbaan zo vorm dat het werk je energie blijft geven? Welke invulling past bij je werkwensen op een bepaald moment, en welke mogelijkheden zijn er eigenlijk allemaal?

Soms varen we op wat we om ons heen zien. Na de opleiding ben je misschien waarnemer geworden omdat meer mensen om je heen dat deden. En toen je begon als praktijkhouder verdeelde je alle taken in de maatschap eerlijk conform een verdeelsleutel; maar er is zoveel meer mogelijk om te werken als huisarts op een manier die bij jou past! 

Loopbaanadvies is er voor als je wil sparren. Bijvoorbeeld over: hoe kan ik én thuis alle ballen in de lucht houden en praktijkhouder worden? Hoe combineer ik praktijkhouderschap met docentschap? Of: hoe kan ik zonder waarnemer te worden toch ervaring opdoen in het vak? Voor deze en andere vragen is LHV Loopbaanadvies ervoor jou. 

Kies jouw werkvorm

Er zijn verschillende werkvormen waar je uit kunt kiezen. Welke werkvorm bij jou past, is afhankelijk van je eigen voorkeuren en je persoonlijke situatie. Vaak is er binnen een werkvorm veel meer mogelijk dan je op voorhand denkt.

Een greep uit onze producten en diensten

LHV-afwegingsinstrument Nieuwe aanbieders in de huisartsenzorg  

Met de komst van nieuwe aanbieders in de huisartsenzorg ontstaan steeds meer nieuwe concepten van praktijkvoering. Wat kun je afwegen als je te maken krijgt met een nieuwe toetreder? En hoe beslis je om wel of niet een samenwerking aan te gaan met een organisatie? Dit afwegingsinstrument helpt jou een weloverwogen keuze te maken. 

Zo kies je een werkvorm die bij je past

Er zijn verschillende werkvormen waar je uit kunt kiezen. Welke werkvorm bij jou past, is afhankelijk van je eigen voorkeuren en je persoonlijke situatie. Vaak is er binnen een werkvorm veel meer mogelijk dan je op voorhand denkt.

Welke stappen moet je nemen om praktijkhouder te worden? Dat staat omschreven in het LHV Handboek een eigen praktijk. Het Handboek Een eigen praktijk geeft uitgebreide informatie, toelichting en tips. Het is exclusief beschikbaar voor LHV-leden en onmisbaar als je een eigen praktijk begint of toetreedt tot een maatschap. 

Ga je een nieuwe samenwerking als huisartsen aan? Bijvoorbeeld omdat iemand tot de maatschap toetreedt of omdat je samen met een collega een praktijk gaat starten? En zijn jullie benieuwd of jullie een goed team vormen? In Samenwerking op Maat denkt een coach met je mee om een boost te geven aan de nieuwe samenwerking.

Een maatschapsovereenkomst is geen one size fits all. Vaak kom je uit de voeten met een modelovereenkomst, maar er kunnen ook situaties zijn waarbij een op maat gemaakte maatschapsovereenkomst de beste oplossing biedt.  

Jouw praktijkvoering écht goed onder de knie krijgen en efficiënt inrichten? De Praktijkscan van de LHV helpt je daarbij. Waarom een Praktijkscan? De LHV Praktijkscan is ontwikkeld om te laten zien wat goed gaat in jouw praktijk en waar je kansen liggen. Zo krijg je een duidelijk beeld hoe jij jouw praktijk kunt verbeteren, professionaliseren of innoveren.  

Veelgestelde vragen

Jouw vragen aan ons zijn meestal heel specifiek voor jouw unieke situatie. Onderstaande voorbeelden geven een idee van waarmee jij als lid bij ons terecht kunt. We nemen de tijd en zoeken naar de vraag achter de vraag voor het beste advies:  

  1. Hoe kan ik zorgen voor een goede werk-privébalans? 
  2. Ik ben nu waarnemer. Hoe kan ik voldoen aan de eisen van het zelfstandig ondernemerschap en toch continuïteit richting de patiënten bieden?  
  3. Vanwege de risico’s klevend aan de Wet DBA wil ik niet meer waarnemen. Welke alternatieven zijn er en wat past het beste bij mij?  
  4. Ik heb recent een praktijk overgenomen en twijfel wat ik als eerste kan aanpakken.  
  5. Ik wil stoppen met mijn praktijk, maar het lukt niet om een opvolger te vinden. Hoe pak ik dit het beste aan?  

Bekijk ook