Spring naar content

Hoe wilt u werken?

Werken als huisarts kan in veel verschillende vormen. Met elk hun eigen gradatie van bijvoorbeeld vrijheid, invloed en zekerheid. Deze pagina’s helpen u om – op elk moment in uw loopbaan – een geïnformeerde keuze te maken voor de werkvorm die op dat moment het beste bij u past.

LHV lidmaatschap voor elke fase in uw carrière

Als lid van de LHV kunt u op ons rekenen in alle fasen van uw carrière. Van de waarneemgids, tot de Hid(ha)dagen, tot de cursus Prakrijkstart: er is steeds een product of dienst waarmee we u ondersteunen. U hebt als lid bovendien recht op gratis persoonlijk advies en fikse kortingen. Ruim 13.000 huisartsen en huisartsen in opleiding gingen u al voor. Zie in één oogopslag wat de LHV voor u doet. Op de carrièrepagina’s en het productoverzicht vindt u nog meer details.

Nascholing voor uw carrière

U blijft zich als huisarts doorlopend ontwikkelen. Maar wist u dat de LHV Academie ook aanbod heeft op loopbaangebied?

  • Tweedaagse bezinning

    Tijd om even stil te staan. Waar wilt u zich mee bezig houden? Waar ligt uw hart? Wat raakt u echt in uw werk als arts? En hoe kunt u dat in de praktijk vorm geven?

  • Vind uw why

    Bent u op zoek naar helderheid over de richting van uw professionele leven? Deze dag geeft u handvatten om (weer) te werken en te leven vanuit uw eigen drijfveren.

  • De (zichzelf) coachende huisarts

    Meer plezier en minder stress in uw praktijk. Effectieve en prettige communicatie met patiënten en collega’s. Workshop met een individuele nabespreking.

Mentorschap

Het mentorschap gaat uit van het principe ‘voor huisartsen, door huisartsen’. Enthousiaste huisartsen die uw mentor willen zijn meldden zich de afgelopen tijd bij ons aan. Zij lopen graag een tijd met u op! Mentorschap verbindt verschillende generaties huisartsen die over en weer van elkaars ervaringen leren.

Lees alles over mentorschap.

Werk vinden als huisarts

Zoekt u een (nieuwe) baan als huisarts, of een huisartsenpraktijk om over te nemen? Kijk dan op onze Vacaturebank & Praktijkmatch. LHV-leden kunnen gratis op vacatures reageren, of zich als praktijkzoeker registreren.

In de Vacaturebank vindt u zowel vacatures voor huisartsen in dienstverband, als andere functies zoals docent aan de huisartsenopleiding. In de Praktijkmatch vindt u praktijken die worden aangeboden.

Op zoek naar waarneemklussen? In onze Waarneemgids vindt u een compleet en actueel overzicht van alle manieren om werk als waarnemer te vinden in Nederland én buitenland. Of gebruik de WaarneemApp.

Artikelen uit tijdschrift De Dokter

Het huisartsentekort jaagt overal in het land nieuwe initiatieven aan. Initiatieven afkomstig van partijen die vinden dat de huisartsenzorg beter

Hij is de eerste huisarts ooit én de eerste arts in het OLVG die een Vidi-beurs ontving. Deze zomer kreeg

De ene waarnemend huisarts vindt het heerlijk om in verschillende praktijken voor een kortere tijd te werken, de andere wil

Hoe kijken huisartsen terug op de start van hun eigen praktijk? Welke plannen zijn er voor de toekomst? En welk

Hoe kijken huisartsen terug op de start van hun eigen praktijk? Welke plannen zijn er voor de toekomst? En welk

Stel uw vraag en praat mee op HAweb

Stel bijvoorbeeld uw vragen in het thema ‘Praktijkstart’. En bekijk alle groepen op HAweb en kijk waar u zich aan wilt sluiten.

Of leg een casus voor aan al uw collega-huisartsen op het Ledenforum, een onderdeel van HAweb speciaal voor huisartsen.