Spring naar content

Stoppen met je praktijk

Overweeg je te stoppen met je praktijk of heb je dit besluit al genomen? Dan komt er veel op je af: juridisch, fiscaal, financieel en emotioneel. Wij nemen je mee in alle stappen die je moet zetten bij een praktijkstop. Zodat jouw patiënten ook na jouw vertrekt een huisarts hebben en je met een gerust hart je praktijk kunt achterlaten.

Wij hebben voor jou de belangrijkste zaken op een rij gezet. Deze zijn uiteraard niet uitputtend en bovendien is iedere praktijk weer anders. Daarom raden wij je aan om je tijdens dit proces te laten bijstaan door een adviseur. Of neem bij vragen contact op met de LHV.

Twee verhalen uit de praktijk

  • Praktijkoverdracht

    Een LHV-jurist en een bijna-stoppend huisartsenechtpaar vertellen wat er bij een praktijkoverdracht allemaal moet gebeuren. Les één: begin op tijd.

  • Mijn werk&ik

    Na 34 jaar huisarts in Heemskerk te zijn geweest ging Ybo Schutte (64) dit voorjaar met pensioen. Hij wilde stoppen ‘op het moment dat hij het werk nog heel leuk’ vond en die luxe had hij.

Overlijden solo-praktijkhouder

Heb je te maken met een praktijkoverdracht naar aanleiding van het overlijden van een solopraktijkhouder? Bekijk dan goed waarmee je tijdens het declareren en het gebruiken van AGB-codes rekening moet houden. Dit zijn ook zaken die je zelf vooraf goed kunt regelen, zodat de praktijk niet in de problemen komt mocht je komen te overlijden.

Bekijk het product

Nieuws

Geen items gevonden