Voor en door huisartsen
 

Soorten lidmaatschap

 
De LHV kent verschillende soorten lidmaatschap, zodat er altijd een lidmaatschap is dat u bij uw situatie past.

Regulier lidmaatschap: voor alle praktiserende huisartsen. Of u nu praktijkhouder, huisarts in dienstverband (hid/hidha) of waarnemer/freelancer bent.

Junior lidmaatschap: voor alle artsen die in Nederland in opleiding zijn tot specialist huisartsgeneeskunde (aios).

Buitengewoon lidmaatschap: er zijn een aantal situaties waarbij u in aanmerking komt voor een buitengewoon lidmaatschap. Bijvoorbeeld als u buiten Nederland als huisarts werkzaam bent of daar in opleiding bent tot huisarts. Of als u gestopt bent als huisarts, dat kan voor of tijdens uw pensioen zijn. Als u wilt weten of u een buitengewoon lidmaatschap kunt aanvragen, neemt u dan contact op via ledenadministratie@lhv.nl.

Basislidmaatschap: voor basisartsen die nog geen specialisatie hebben gekozen. Het basislidmaatschap van de LHV geeft een mooi inkijkje in de huisartsenkeuken. Dit lidmaatschap is mogelijk voor maximaal 3 jaar; de gemiddelde wachttijd voor een opleidingsplaats. Meer over basislidmaatschap

Erelidmaatschap: op voordracht van het LHV-bestuur worden soms (huis)artsen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de huisartsenzorg benoemd tot erelid.