Voor en door huisartsen
 

Soorten lidmaatschap

 
De LHV kent verschillende soorten lidmaatschap, zodat er altijd een lidmaatschap is dat u bij uw situatie past.

Regulier lidmaatschap: voor alle praktiserende huisartsen. Of u nu praktijkhouder, huisarts in dienstverband (hid/hidha) of waarnemer/freelancer bent.

Junior lidmaatschap: voor alle artsen die in Nederland in opleiding zijn tot specialist huisartsgeneeskunde (aios).

Buitengewoon lidmaatschap: er is een aantal situaties waarbij u voor een buitengewoon lidmaatschap in aanmerking komt. Bijvoorbeeld als u buiten Nederland als huisarts werkzaam bent of daar in opleiding bent tot huisarts. Of als u gestopt bent als huisarts, dat kan voor of tijdens uw pensioen zijn. Als u wilt weten of u een buitengewoon lidmaatschap kunt aanvragen, neemt u dan contact op via ledenadministratie@lhv.nl.

Basislidmaatschap: voor basisartsen die nog geen specialisatie hebben gekozen en die de intentie hebben de opleiding tot huisarts te gaan volgen. Het basislidmaatschap van de LHV geeft een mooi inkijkje in de huisartsenkeuken. Dit lidmaatschap is mogelijk voor maximaal 3 jaar; de gemiddelde wachttijd voor een opleidingsplaats. Meer over basislidmaatschap

Erelidmaatschap: op voordracht van het LHV-bestuur worden soms (huis)artsen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de huisartsenzorg benoemd tot erelid.