Spring naar content

Mijn werk&ik: Hanneke van der Veer-Janssen

April 2021

‘Ik vind het juist leuk als het persoonlijk wordt’

Ze koos voor geneeskunde omdat ze mensen wilde helpen en het werd de huisartsenopleiding omdat ze álle aspecten van de geneeskunde even leuk vond. De mensen en de breedte, die maken het huisartsenvak zo aantrekkelijk voor Hanneke van der Veer-Janssen (40). Twee dagen per week neemt ze waar in een Arnhemse praktijk, daarnaast doet ze losse waarnemingen. Ze is moeder van vier kinderen tussen de 5 en 14 jaar, sinds begin 2020 voorzitter van de wagro en sinds november lid van het kringbestuur De Gelderse Rivieren. ‘Ik ben meer geïnteresseerd in mensen dan in kwalen.’

Download pdf om het volledige artikel te lezen

Uit De Dokter april 2021

Met daarin afweging voor praktijkhouder én waarnemer: waarnemen of in loondienst?, een artikel over COVID-vaccinaties: lastig en anders, maar het lukt en over de DFO: ‘de telefoon stond roodgloeiend met coronavragen’.

Bekijk ook

Huisartsen, ziekenhuizen, ggz-instellingen en ouderenzorgorganisaties pleiten voor meer aandacht voor het sociaal domein bij preventie. Voorafgaand aan een debat op 18 november in de Tweede Kamer over leefstijlpreventie vragen de beroeps- en brancheverenigingen ActiZ, Nederlandse ggz, NVZ en LHV om versnippering van preventie te voorkomen.

De Gezondheidsraad stelt voor 7 nieuwe doelgroepen toe te voegen de griepvaccinatie. Later dit jaar beslist het ministerie van VWS of het Gezondheidsraadadvies officieel wordt overgenomen. Toch wil het ministerie van VWS wil het voor deze patiënten mogelijk maken zich ook dit jaar te laten vaccineren. LHV, NHG, SNPG en RIVM hebben gezocht naar een werkwijze die de huisarts zo min mogelijk belast.

Wij hebben voor u alle verkiezingsprogramma’s bekeken en een overzicht gemaakt van de belangrijkste zorgonderwerpen. De komende weken lichten we hier enkele thema’s uit. Ditmaal preventie. Wat zeggen de politieke partijen hierover in hun verkiezingsprogramma?