Spring naar content

Uitzicht op betere ANW-zorg

April 2017

De druk op de avond-, nacht- en weekenddiensten moet zo snel mogelijk van de ketel. Daarom werken de LHV, VPHuisartsen en InEen gezamenlijk aan een reeks oplossingen. En niet alleen samen, ze halen er álle betrokken partijen bij. Want het ANW-probleem is niet het probleem van de huisartsen, maar het probleem van iedereen. Een deel van de oplossingen kan direct worden toegepast, aan andere wordt hard gewerkt.

Bekijk ook

Op deze pagina vindt u alle actuele informatie voor huisartsen over het coronavirus (COVID-19).

Pas een kleine twee weken aan het werk voor de LHV en in de gesprekken met huisartsen tekent zich al een rode draad af. Voorzitter Mirjam van ’t Veld hoort en ziet de toenemende druk op de huisartsenpraktijk: “De vele, vele telefoontjes, inhaalzorg, het niet rond krijgen van de personele bezetting in de zomer. En niet te vergeten, de tweede vaccinatieronde die ook volop bezig is. Veel huisartsen en de medewerkers zitten echt aan hun taks, dat is duidelijk.”

Mensen die één prik van AstraZeneca hebben gehad, krijgen de keuze of zij voor de tweede prik weer AstraZeneca willen of het vaccin van Pfizer. Mensen die de voorkeur geven aan een tweede prik met Pfizer, kunnen vanaf 16 juli de GGD bellen om een afspraak te plannen. Alle anderen kunnen de geplande afspraak voor vaccinatie door de huisarts gewoon laten staan.