Spring naar content

Formulariumgericht voorschrijven: lever uiterlijk 31 december gegevens aan

Heb je een contract bij Zilveren Kruis en wil je in aanmerking komen voor het tarief Formulariumgericht voorschrijven 2023? Geef dan uiterlijk 31 december aan je HIS-leverancier door dat zij de gegevens die hiervoor nodig zijn, mogen doorsturen aan het Nivel. In dit bericht lees je hoe je dit aanpakt.

Deadline

De deadline voor het geven van toestemming is 31 december 2023. Als je later toestemming geeft, dan worden gegevens te laat of niet aangeleverd bij het Nivel. Je komt dan voor meetjaar 2023 niet in aanmerking voor een vergoeding uit de prestatie FGV. Let op: dit geldt alleen voor huisartsen die een contract hebben bij Zilveren Kruis.  

NB Als je al eerder toestemming hebt gegeven, hoef je dat nu niet meer te doen (tenzij je je toestemming tussentijds hebt ingetrokken).

Hoe geef je toestemming?

Het hangt af van het HIS dat je gebruikt waar je toestemming kunt geven.

  • Gebruik je Medicom? Dan is het belangrijk om je praktijk aan te melden voor de module Formulariumgericht voorschrijven. Dit doe je via dit online formulier. Met het invullen van het formulier geef je gelijk toestemming voor het doorsturen van de gegevens naar het Nivel en de zorgverzekeraar.
  • Voor de overige HIS’en geef je toestemming in RxConForm. Lees hier hoe je deze toestemming geeft. Je ziet in RxConForm ook wat de status is van je scores.
  • Gebruik je Promedico ASP of Promedico VDF? Dan wordt het gebruik van RxConForm direct aan je praktijk zelf gefactureerd. Let op: de factuur ontvang je via het e-mailadres waarmee je  staat geregistreerd bij Digitalis. Vergeet ook niet de spamfolder te bekijken. Als de factuur niet (tijdig) wordt voldaan, worden er geen scores doorgestuurd naar het Nivel en naar de zorgverzekeraar.

Vragen?

Met vragen over de gegevensverzending neem je contact op met je HIS-leverancier of met RxConForm. Voor vragen over de overeenkomst neem je contact op met de zorgverzekeraar. Voor inhoudelijke vragen over de meting kun je terecht bij het Nivel via formularium@nivel.nl.

Lees meer

Alles over FGV lees je in ons thema.

Nieuws

Deze week verscheen in de media het nieuws over de inspectie die ingrijpt bij commerciële huisartsenpraktijken van Co-Med. Daarnaast krijgen

Via de WaarneemApp kun je vanaf nu direct waarneemcontracten opstellen. Jouw waarneemcontract maken gaat daardoor een stuk sneller. Nadat je

De nieuwste editie van De Dokter valt vanaf volgende week bij LHV-leden op de mat. Adrienne van Loon, huisarts in