Spring naar content
Afdeling Rotterdam

Handreiking ‘Huisvesting huisartsen en gezondheidscentra’

Veel huisartsen ervaren problemen met praktijkhuisvesting. Voor dit urgente thema dringt de LHV aan op oplossingen. Samen met diverse landelijke partijen zetten we een stap voorwaarts met de handreiking ‘Huisvesting huisartsen en gezondheidscentra’. De handreiking is bedoeld om huisartsen te ondersteunen bij de zoektocht naar geschikte huisvesting en biedt onder andere oplossingen voor samenwerking.  

Hoe kun je deze handreiking gebruiken?

Gemeenten zijn voor huisartsen een belangrijk aanspreekpunt als het gaat om huisvesting. In de handreiking vind je mogelijkheden die helpend kunnen zijn bij de zoektocht naar huisvesting. Wanneer je individueel, samen met huisartsen of namens de RHO in gesprek gaat met de gemeente kun je met deze handreiking laten zien welke concrete opties er zijn en hoe de gemeente huisartsen kan helpen. Zo ga je goed geïnformeerd met elkaar in gesprek. Gemeenten hebben via de VNG ook toegang tot de handreiking. 
 
Landelijke nieuwsbericht 

Handreiking Huisvesting huisartsen en gezondheidscentra

Wat gebeurt er in de afdeling/regio Rotterdam (p.20 handreiking)

n Rotterdam is het H-team 010 opgericht, oftewel het Huisvesting Huisartsen team, waar huisartsen met hun vragen over praktijkruimte terecht kunnen. Daarnaast kan iedereen die in Rotterdam aanbod heeft­ of ontwikkelt waarbinnen ruimte is voor maatschappelijke voorzieningen zoals huisartsenzorg ook bij het team terecht. Denk daarbij aan projectmanagers van de gemeente, projectontwikkelaars en bedrijfsmakelaars. Het H-team 010 is een initiatief van de gemeente Rotterdam, zorgverzekeraar Zilveren Kruis, LHV-afdeling Rotterdam en Samergo. In een periodiek overleg (één keer in de vier weken) bespreekt het H-team 010 casussen en wordt de juiste route bepaald voor de vragen. 

H-team 010 helpt Rotterdamse huisartsen bij huisvestingsproblemen – LHV

Website H-team 010 

Informatiefolder H-team 010 

Nieuws

Tussenstand in de 0-praktijk Patiëntenteller: 99Aanschaf van de week: Een koffiezetapparaat (wat een genot…)Overwinning van de week: Een digitaal inschrijfformulier

Zo’n 30 AIOS en jonge huisartsen verzamelden zich 23 april jl. bij de Social Impact Factory in Utrecht voor de

Heb je een concreet idee dat huisartsen in onze afdeling vooruit kan helpen? Doe mee aan deze projectwedstrijd! De afdeling