Spring naar content
Huisarts met patiënt

Starten als huisarts

Benieuwd wat u moet regelen voor u aan de slag kunt als huisarts? Of wat uw volgende stap kan zijn nadat u de opleiding tot huisarts hebt afgerond? Op deze pagina leest u hier alles over. Ook leest u hoe anderen het hebben aangepakt en wat de LHV voor u kan betekenen.

Hoe zijn anderen gestart?

‘Veel van wat ik in topsport heb geleerd, zie ik terug in de zorg’ Op het moment dat Joyce Sombroek

Hoe kijken huisartsen terug op de start van hun eigen praktijk? Welke plannen zijn er voor de toekomst? En welk

Wat moet u regelen voordat u begint als huisarts?

Alle huisartsen moeten onderstaande zaken bij hun start regelen:

  • Schrijf u in als geneeskundige specialist, in het RGS-register.
  • Open een GAIA-account en zorg voor een standaardformulier ten behoeve van de urenverantwoording.
  • Zorg voor een UZI-pas. Met deze Unieke Zorgverlener Identificatie krijgt u veilig toegang tot vertrouwelijke patiëntinformatie.
  • Meld u aan bij het huisartsenpensioenfonds, in uw eerste maand als huisarts

Waarnemend en praktijkhoudend huisartsen regelen ook:

Mentorschap

Het mentorschap gaat uit van het principe ‘voor huisartsen, door huisartsen’. Enthousiaste huisartsen die uw mentor willen zijn meldden zich de afgelopen tijd bij ons aan. Zij lopen graag een tijd met u op! Mentorschap verbindt verschillende generaties huisartsen die over en weer van elkaars ervaringen leren.

Meer informatie over het mentorschap.

Werk vinden als huisarts

Op zoek naar een leuke baan na de opleiding? LHV-leden kunnen gratis in onze Vacaturebank op allerlei vacatures reageren. Denk daarbij aan vacatures in een huisartsenpraktijk of gezondheidscentrum, maar ook andere functies voor huisartsen zoals docent aan de huisartsenopleiding.

Via Praktijkmatch vindt u een overzicht van praktijken die worden aangeboden om over te nemen. Ook kunt u uw interesse tonen om (op termijn) praktijkhouder te worden.

WaarneemApp

Wilt u als waarnemend huisarts aan de slag? Via de WaarneemApp kunt u eenvoudig met uw HAweb account alle waarneemklussen die beschikbaar zijn vinden. In onze Waarneemgids vindt u tips en adviezen over werken als waarnemer en werk vinden in Nederland én het buitenland. Ook leest u meer over waarnemen op een huisartsenpost.

Download de app voor Android en iOS

De LHV is er voor de startende huisarts

Onze vereniging komt op voor de belangen van ruim 14.000 huisartsen en huisartsen in opleiding. Als aios was u gratis lid. Als starter stapt u over op een Regulier lidmaatschap. Het eerste jaar na uw afstuderen krijgt u korting.
Met het LHV lidmaatschap krijgt u gratis advies voor uw persoonlijke situatie en korting op nascholing en verzekeringen. Zo kunt u advies krijgen over contacten, nascholingen volgen om u verder te ontwikkelen en heeft u toegang tot onze producten (denk hierbij aan ons startershandboek, waarneemgids etc.). Ook ontvangt u 7 keer per jaar het tijdschrift De Dokter. Via dit medium houden we u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en doet u inspiratie op via praktijkverhalen van collega’s.

Praat mee op HAweb

Als LHV lid heeft u ook toegang tot de online community HAweb. Daar ontmoet u vakgenoten, kunt u vragen stellen en praat u mee over de toekomst van de vereniging.

Partners ‘De Startende Huisarts’

Noord Negentig - sponsor van De Startende Huisarts
Van Lanschot - sponsor van De Startende Huisarts
Countus sponsor van De Startende Huisarts
AON - sponsor van De Startende Huisarts