Spring naar content

Een eigen praktijk starten

Overweegt u een praktijk te starten of wilt u een praktijk overnemen? Wij helpen u er stap voor stap bij. Voor elke fase vindt u praktische tips, nuttige instrumenten en handige checklists. 

Advies op maat nodig?

Heeft u advies op maat nodig bij de start van uw praktijk? Onze juristen helpen u bijvoorbeeld met de volgende vragen:

  • Hoe zit het met goodwill, is het wel of niet verboden?
  • Hoe zit het met rechten, verplichtingen en schulden van de overdragende partij?
  • Welke rechtsvorm moet u kiezen voor de praktijkvoering?
  • Hoe moet u de afspraken met een eventuele maat vastleggen?
  • Wat is de positie van het personeel bij de overname?
  • Hoe zit het met claims van patiënten die worden ingediend ná de praktijkoverdracht?

Stel uw vraag via de website of neem contact op via jz@lhv.nl of 085 – 04 80 076.

Handige producten voor starters

Praktijkvoorbeelden uit tijdschrift De Dokter

Hoe kijken huisartsen terug op de start van hun eigen praktijk? Welke plannen zijn er voor de toekomst? En welk advies hebben zij voor andere starters? Mijke Pelkman over haar praktijkstart in Nijmegen.

Hoe kijken huisartsen terug op de start van hun eigen praktijk? Welke plannen zijn er voor de toekomst? En welk advies hebben zij voor andere starters? Edith Bons over haar praktijkstart in Mill.

Hoe kijken huisartsen terug op de start van hun eigen praktijk? Welke plannen zijn er voor de toekomst? En welk advies hebben zij voor andere starters? Bastiaan van Nieuwenhuizen over zijn praktijkstart in Souburg.

Nieuws

Zorgdatabureau Vektis benadert momenteel huisartsenpraktijken met het verzoek om door te geven wie de ‘Ultimate Beneficial Owner’ (de eigenaar) is, oftewel de UBO. Ze doen dat in opdracht van de zorgverzekeraars, die wettelijk verplicht zijn dit uit te vragen. In dit bericht leest u hoe dit zit.

Volgende week spreekt de Tweede Kamer met minister Bruins (VWS) over de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza). Deze nieuwe wet regelt aan welke eisen zorgaanbieders moeten voldoen voordat ze zorg mogen verlenen. Wij maken ons grote zorgen over de impact van deze wet. Lees in dit bericht waarom.