Voor en door huisartsen
 
 

Wet DBA en waarneemcontracten

Laatst bijgewerkt: 27/06/2018 - 11:39
Wet DBA en waarneemcontracten
Sinds 1 mei 2016 geldt de Wet DBA. Op grond van deze wet is het raadzaam om als waarnemer en praktijkhouder gebruik te maken van modelovereenkomsten om de waarneming te regelen. Op die manier voorkomt u dat de waarneemwerkzaamheden worden aangemerkt als werkzaamheden in dienstbetrekking.

De handhaving van de Wet DBA door de belastingdienst is uitgesteld tot 1 januari 2020. Dit omdat er veel kritiek is op de Wet DBA en het kabinet alweer nadenkt over een ander systeem.

We verwijzen u graag naar de website van de Apotheekhoudende Afdeling LHV voor informatie over waarneming regelen in de apotheekhoudende huisartsenpraktijk.

Voor duurwaarnemingen, incidentele waarnemingen en waarnemingen van ANW-diensten kunt u de modelcontracten gebruiken die de LHV ontwikkeld heeft. Om het maken van afspraken tussen waarnemers en praktijkhouders zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben wij een contractgenerator ontwikkeld. Aan de hand van een aantal korte vragen ontvangt u een kant-en-klare overeenkomst in uw mailbox.

Stel een contract op voor:

Voor praktijkhouders en waarnemers geldt (ook nu de handhaving van de Wet DBA is uitgesteld tot 1 januari 2020): maak gebruik van de LHV-contractgenerator. Daarmee maakt u overeenkomsten aan die door de belastingdienst zijn goedgekeurd en bovendien ook de belangrijkste afspraken rondom waarneming vastleggen (waaronder wederzijdse rechten en verplichtingen in verband met de Wkkgz)

Wilt u de exacte achtergrond weten van deze verandering en wat het voor u betekent? Leden kunnen hieronder de uitgebreide achtergrondinformatie downloaden. Ook verwijzen we u graag naar de website van de Apotheekhoudende Afdeling LHV voor informatie over waarneming regelen in de apotheekhoudende huisartsenpraktijk.

Stel uw vraag

David Renkema

David Renkema

085 04 80 076