Spring naar content

Subsidieregeling voor zorgmedewerkers met post-covidklachten

Binnen de huisartsenzorg zijn medewerkers ziek geworden door corona. Sommige zorgmedewerkers zijn na 2 jaar nog ziek. Door deze medewerkers meer tijd te geven voor herstel hopen we deze medewerkers te kunnen behouden voor de zorg. Daarom geeft de overheid subsidie aan werkgevers in de zorg. In de tweede helft van juni kunnen werkgevers de subsidie gaan aanvragen.

Als werknemers 2 jaar ziek zijn, gaan zij vrijwel altijd uit dienst van hun werkgever. Dat geldt ook voor medewerkers in de huisartsenzorg. Als deze zorgmedewerkers later beter worden, gaan zij misschien werk buiten de zorg zoeken. We willen graag dat deze medewerkers binnen de zorg blijven werken.

Praktijkmedewerkers behouden voor de (huisartsen)zorg

Het kabinet heeft een tijdelijke subsidieregeling voor zorgwerkgevers opgezet. Met de subsidie kan een praktijkhouder langdurig zieke werknemers na het tweede ziektejaar langer in dienst houden. Zo kunt u met uw werknemer blijven werken aan herstel en re-integratie. De subsidie vergoedt een deel van loonkosten van de verlengde loondoorbetaling.

Bekijk LHV-producten die u helpen bij ziekte van een werknemer:

Lees meer

Alles over ziekte van uw medewerkers vindt u in ons thema.

Nieuws

Op 1 augustus a.s. gaat de nieuwe Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in. Om werkgevers in de huisartsenzorg te helpen

Vanaf 1 augustus is de nieuwe Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden van kracht. Het doel van deze wet is het

Op woensdag 6 juli is er een commissiedebat van de vaste Tweede Kamercommissie VWS over het arbeidsmarktbeleid in de zorg.