Spring naar content

Subsidieregeling voor zorgmedewerkers met post-covidklachten

Binnen de huisartsenzorg zijn medewerkers ziek geworden door corona. Sommige zorgmedewerkers zijn na 2 jaar nog ziek. Door deze medewerkers meer tijd te geven voor herstel hopen we deze medewerkers te kunnen behouden voor de zorg. Daarom geeft de overheid subsidie aan werkgevers in de zorg. In de tweede helft van juni kunnen werkgevers de subsidie gaan aanvragen.

Als werknemers 2 jaar ziek zijn, gaan zij vrijwel altijd uit dienst van hun werkgever. Dat geldt ook voor medewerkers in de huisartsenzorg. Als deze zorgmedewerkers later beter worden, gaan zij misschien werk buiten de zorg zoeken. We willen graag dat deze medewerkers binnen de zorg blijven werken.

Praktijkmedewerkers behouden voor de (huisartsen)zorg

Het kabinet heeft een tijdelijke subsidieregeling voor zorgwerkgevers opgezet. Met de subsidie kan een praktijkhouder langdurig zieke werknemers na het tweede ziektejaar langer in dienst houden. Zo kunt u met uw werknemer blijven werken aan herstel en re-integratie. De subsidie vergoedt een deel van loonkosten van de verlengde loondoorbetaling.

Bekijk LHV-producten die u helpen bij ziekte van een werknemer:

Lees meer

Alles over ziekte van uw medewerkers vindt u in ons thema.

Nieuws

In de Cao Hidha is afgesproken dat een gezamenlijke LAD-/LHV-werkgroep een actuele functiebeschrijving en functiewaardering gaat maken voor de functie

Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) biedt huisartsen een stagevergoeding aan om voldoende stageplaatsen te creëren en instroom in de huisartsenzorg

Bent u een werkgever en wil een medewerker op vakantie naar een land waarvoor een reisadvies geldt? Of bent u