Toolkit Delen personeelskosten tussen huisartsenpraktijken

 
Toolkit Delen personeelskosten tussen huisartsenpraktijken
Heeft u personeel in dienst dat ook in een andere huisartsenpraktijk werkt? Dan is het mogelijk om kosten met de andere praktijk te delen en vrijgesteld te worden van omzetbelasting. De LHV-toolkit 'Delen personeelskosten tussen huisartsenpraktijken' helpt u hierbij en bevat modelovereenkomsten die u op uw eigen situatie kunt toespitsen.

Download de toolkit

Er zijn twee soorten overeenkomsten die u kunt gebruiken om de personeelskosten tussen meerdere huisartsenpraktijken te verdelen:

  • de POT-overeenkomst tot verrekening van personeelskosten
  • de overeenkomst van kosten voor gemene rekening: de KVGR

In de toolkit leggen we uit wat deze overeenkomsten inhouden, wat de verschillen tussen de twee opties zijn en bieden we u voor beide opties een modelovereenkomst aan.

Aanvullend advies nodig?

Wilt u advies over welke overeenkomst het beste bij uw situatie past of weten of uw eigen invulling van de modelovereenkomst klopt? Neem dan contact op met de afdeling Juridische Zaken van de LHV via 085 04 80 076 of via jz@lhv.nl.

Exclusief voor LHV-leden

De toolkit Delen personeelskosten tussen huisartsenpraktijken is een ledenservice van de LHV. Daarom moet u ingelogd zijn om de toolkit te kunnen downloaden.

Meer kostensoorten delen Als u behalve personeelskosten meer kostensoorten met elkaar wilt gaan delen (bijvoorbeeld in HOED-verband), zijn deze modellen niet geschikt. In die situatie verwijzen we u naar het model voor een kostenmaatschap.

Btw bij huisartsen Meer weten over btw in de huisartsenzorg? Daarvoor heeft de LHV de handleiding Btw bij huisartsen. Bekijk ook eens het artikel Btw betalen over uitgeleende assistent?.

eHerkenning en potovereenkomsten: Met ingang van 1 november 2019 is het voor werkgevers die digitaal met het UWV willen communiceren noodzakelijk om gebruik te maken van eHerkenning. Er wordt gewerkt aan een oplossing, maar vooralsnog is het voor gezamenlijke werkgevers op grond van een potovereenkomst nog niet mogelijk om eHerkenning aan te vragen. Gelukkig is er wel een tijdelijke oplossing. Lees hier meer over in ons nieuwsbericht.