Spring naar content

Stoppen met uw praktijk

Overweegt u te stoppen met uw praktijk of heeft u dit besluit al genomen? Dan komt er veel op u af: juridisch, fiscaal, financieel en emotioneel. Wij nemen u mee in alle stappen die u moet zetten bij een praktijkstop. Zodat uw patiënten ook na uw vertrekt een huisarts hebben en u met een gerust hart uw praktijk kunt achterlaten.

Wij hebben voor u de belangrijkste zaken op een rij gezet. Deze zijn uiteraard niet uitputtend en bovendien is iedere praktijk weer anders. Daarom raden wij u aan om u tijdens dit proces te laten bijstaan door een adviseur. Of neem bij vragen contact op met de LHV.

Twee verhalen uit de praktijk

  • Praktijkoverdracht

    Een LHV-jurist en een bijna-stoppend huisartsenechtpaar vertellen wat er bij een praktijkoverdracht allemaal moet gebeuren. Les één: begin op tijd.

  • Mijn werk&ik

    Na 34 jaar huisarts in Heemskerk te zijn geweest ging Ybo Schutte (64) dit
    voorjaar met pensioen. Hij wilde stoppen ‘op het moment dat hij het werk
    nog heel leuk’ vond en die luxe had hij.

Overlijden solo-praktijkhouder

Heeft u te maken met een praktijkoverdracht naar aanleiding van het overlijden van een solopraktijkhouder? Bekijk dan goed waarmee u tijdens het declareren en het gebruiken van AGB-codes rekening moet houden. Dit zijn ook zaken die u zelf vooraf goed kunt regelen, zodat de praktijk niet in de problemen komt mocht u komen te overlijden.

Bekijk het product

Nieuws

Op 1 januari 2021 treedt een besluit in werking dat aan een werkgever compensatie geeft voor de transitievergoeding die betaald