Waarnemen

 
Of u nu net begint als waarnemend huisarts of juist al jaren het waarneemvak kent: in beide gevallen is het belangrijk dat u een aantal zaken goed regelt. Welke verzekeringen hebt u nodig? Hoe regelt u uw administratie en pensioen? En wat gebeurt er als u tijdelijk geen inkomen hebt, zoals bij zwangerschap of ziekte? De LHV zet op een rij wat belangrijk is.

Waarneemgids

De Waarneemgids is ontwikkeld voor en door waarnemers en behandelt puntsgewijs en onafhankelijk alle relevante onderwerpen voor het waarneemvak. Hoe zorgt u ervoor dat u voldoende werk hebt, welke verzekeringen heeft u nodig en hoe regelt u uw administratie en pensioen? Meer over de waarneemgids en downloaden.

Meer producten en diensten voor waarnemend huisartsen: 

Checklists starten als huisarts

Met behulp van de checklists kunt u een overzichtelijke lijst van stappen volgen, zodat u snel en zonder problemen aan het werk kunt. 

Boekhoudprogramma voor waarnemers

Als zelfstandig ondernemer moet u een administratie bijhouden, waarbij een boekhoudprogramma goed van pas kan komen. Als waarnemer met een LHV-lidmaatschap krijgt u flinke korting op het uitgebreide online boekhoudprogramma Twinfield (onderdeel van Wolters Kluwer).

LHV-generator voor waarneemcontracten

Met de LHV-generator voor waarneemcontracten stelt u binnen enkele minuten een kant-en-klare waarneemovereenkomst op. Na het beantwoorden van een aantal vragen ontvangt u uw persoonlijke waarneemcontract in uw mailbox.

LHV-Rekenhulp waarneemtarief

Het waarneemtarief is vrij onderhandelbaar: praktijkhouder en waarnemer spreken onderling af welk bedrag hiervoor gehanteerd wordt. Met de LHV-Rekenhulp kunt u direct online een tarief berekenen.

LHV-Vacaturebank

Op zoek naar een waarneming? Neem een kijkje op de LHV-Vacaturebank. 

Waarneembijeenkomsten en cursussen

Nascholingsdagen voor waarnemers, wagro-café's in de regio en diverse cursussen over bijvoorbeeld praktijkmanagement. Zomaar een greep uit ons nascholingsprogramma. Bekijk het overzicht met cursussen en workshops.

Handreiking waarnemers op de huisartsenpost

Waarnemend huisartsen spelen een steeds grotere rol bij de zorg die in de avond-, nacht-, en weekenduren wordt geleverd. Daarom is het belangrijk dat er duidelijke afspraken zijn tussen waarnemers en de huisartsenposten en tussen waarnemers en de praktijkhouders voor wie ze diensten invullen. 

Overzicht verschillen tussen loondienst (bij gezondheidscentrum of bij een huisarts) en waarnemen

De LHV heeft voor u de belangrijkste verschillen op een rij gezet.

IJken van uw instrumenten

Zoekt u als waarnemend huisarts een plek om uw instrumenten te laten ijken? Dat kan tijdens de Waarnemersdag(en). Laat daar uw bloeddrukmeter, thermometer en saturatiemeter ijken voor 8,50 euro per instrument. Het bedrag wordt na afloop geïncasseerd. Data en locaties van de Waarnemersdagen vindt u onder ‘De Startende Huisarts’ op de pagina van de LHV Academie.