Voor en door huisartsen
 

Waarnemen

 
Of u nu net begint als waarnemend huisarts of juist al jaren het waarneemvak kent: in beide gevallen is het belangrijk dat u een aantal zaken goed regelt. Welke verzekeringen hebt u nodig? Hoe regelt u uw administratie en pensioen? En wat gebeurt er als u tijdelijk geen inkomen hebt, zoals bij zwangerschap of ziekte? De LHV zet op een rij wat belangrijk is.

In het linkermenu vindt u meer informatie over de checklists, werk vinden, administratie, pensioen, verzekeringen, herregistratie, EKC's en Wagro's, tarieven en de belangenbehartiging van de LHV. Het komt regelmatig voor dat waarnemers een brief krijgen met het verzoek zich te melden als nieuwe zorgaanbieder. Huisartsen die zorg uitsluitend op waarneembasis gaan verlenen zijn echter uitgezonderd van de (nog niet wettelijke) meldplicht. Zie ook www.meldennieuwezorgaanbieders.nl.

Handige producten en diensten voor waarnemend huisartsen: 

Checklists starten als huisarts

Met behulp van de checklists kunt u een overzichtelijke lijst van stappen volgen, zodat u snel en zonder problemen aan het werk kunt. 

Boekhoudprogramma voor waarnemers

Als zelfstandig ondernemer moet u een administratie bijhouden, waarbij een boekhoudprogramma goed van pas kan komen. Als waarnemer met een LHV-lidmaatschap krijgt u flinke korting op het uitgebreide online boekhoudprogramma Twinfield (onderdeel van Wolters Kluwer).

LHV-generator voor waarneemcontracten

Met de LHV-generator voor waarneemcontracten stelt u binnen enkele minuten een kant-en-klare waarneemovereenkomst op. Na het beantwoorden van een aantal vragen ontvangt u uw persoonlijke waarneemcontract in uw mailbox.

LHV-Rekenhulp waarneemtarief

Het waarneemtarief is vrij onderhandelbaar: praktijkhouder en waarnemer spreken onderling af welk bedrag hiervoor gehanteerd wordt. Met de LHV-Rekenhulp kunt u direct online een tarief berekenen.

LHV-Vacaturebank

Op zoek naar een waarneming? Neem een kijkje op de LHV-Vacaturebank. 

Waarneembijeenkomsten en cursussen

Nascholingsdagen voor waarnemers, wagro-café's in de regio en diverse cursussen over bijvoorbeeld praktijkmanagement. Zomaar een greep uit ons nascholingsprogramma. Bekijk het overzicht met cursussen en workshops.

Waarneemgids

De Waarneemgids is ontwikkeld voor en door waarnemers en behandelt puntsgewijs en onafhankelijk alle relevante onderwerpen voor het waarneemvak.

Handreiking waarnemers op de huisartsenpost

Waarnemend huisartsen spelen een steeds grotere rol bij de zorg die in de avond-, nacht-, en weekenduren wordt geleverd. Daarom is het belangrijk dat er duidelijke afspraken zijn tussen waarnemers en de huisartsenposten en tussen waarnemers en de praktijkhouders voor wie ze diensten invullen. 

Overzicht verschillen tussen loondienst en waarnemen

De LHV heeft voor u de belangrijkste verschillen op een rij gezet.