Spring naar content

Wat is uw ideale team?

Hoe ziet uw huidige praktijkteam eruit en welke stappen kunt u zetten om te komen tot een optimaal team? Hoe neemt u de juiste beslissing over het invullen van uw team? En hoe begeleidt u deze medewerkers? Onze producten helpen u op weg.

Handreiking ondersteunend team

Hoe wilt u werken in uw praktijk? Hoe ziet uw patiëntenpopulatie eruit? En welke zorg levert u? Is het verstandig om uw POH-GGZ voor meer uren in te zetten? Kortom: hoe stelt u het team samen dat u nodig hebt?

Bekijk de handreiking ondersteunend team

POH’s

Praktijkondersteuners bieden zelfstandig medisch inhoudelijke huisartsgeneeskundige zorg aan specifieke groepen. We hebben competentieprofielen opgesteld en u kunt meer lezen over het verschil tussen de POH en de praktijkverpleegkundige.

Bekijk het POH competentieprofiel en het POH-GGZ: functie- en competentieprofiel

Subsidies voor doktersassistenten

Leidt u een doktersassistent op? Of gaat u een doktersassistent opleiden? Verschillende instanties bieden subsidies aan om u tegemoet te komen in een gedeelte van de kosten om een doktersassistent op te leiden. We vertellen u graag meer.

Bekijk de subsidies voor doktersassistenten

Uit tijdschrift De Dokter

Lees ook dit artikel in De Dokter: Assistentes opleiden is onze collectieve verplichting

Supervisie basisarts

Een basisarts kan onder uw supervisie werken. Welke regels gelden er dan om de kwaliteit te waarborgen? We bieden u een overzicht van de zaken die u moet regelen om de kwaliteit van zorg bij de inzet van een basisarts te borgen.

Bekijk het overzicht

Stagiairs

Stagiairs zijn een must. Niet alleen voor uw eigen praktijk, maar ook voor het vak en de huisartsenbranche. Door te blijven opleiden, voorkomen we in de toekomst krapte op de arbeidsmarkt. Een stagiair kost tijd en energie, maar het levert u ook voordelen op. Zij hebben een frisse blik en actuele kennis. Ook de extra handen zijn welkom. En wellicht blijft de stagiair werken in de praktijk na het afronden van de opleiding. Lees alles over het werven en begeleiden van stagiairs, inclusief een modelovereenkomst.

Bekijk alles over stagiairs

Uit tijdschrift De Dokter

Lees ook dit artikel in De Dokter: Wat is uw ideale team?

Toolkit Delen personeelskosten tussen huisartsenpraktijken

Heeft u personeel in dienst dat ook in een andere huisartsenpraktijk werkt? Dan is het mogelijk om kosten met de andere praktijk te delen en vrijgesteld te worden van omzetbelasting. In de LHV-toolkit Delen personeelskosten tussen huisartsenpraktijken leest u er alles over. Ook bevat deze een modelovereenkomsten die u op uw eigen situatie kunt toespitsen.

Naar de toolkit