Voor en door huisartsen
 

Lidmaatschap

 
 
De LHV zet zich elke dag met hart en ziel in voor het behartigen van de belangen van u en al uw collega’s. Door de huisartsen te vertegenwoordigen in de politiek en bij partijen waar u veel mee te maken heeft. Ook staan we u bij in uw dagelijkse werk, met uitleg, handige producten en persoonlijk advies. Op deze pagina leest u alles over de voordelen van het LHV-lidmaatschap.

Lid worden

Collectieve voordelen

De LHV is er voor u. Of u nu praktijkhouder, waarnemer, huisarts in dienstverband of huisarts in opleiding bent. Voor álle huisartsen treden wij op als..

.. belangenbehartiger
De LHV is de belangenbehartiger en spreekbuis van alle huisartsen in Nederland. We maken ons hard voor goede omstandigheden, materieel én immaterieel, zodat u zo goed mogelijk uw werk kunt doen.

.. gesprekspartner
De meeste huisartsen zijn lid van de LHV. Hierdoor zijn we een belangrijke gesprekspartner voor de overheid en allerlei organisaties. Het gevolg? De LHV kan invloed uitoefenen op beleid en afspraken maken, waarbij het belang van u als huisarts voorop staat. Samen staan we sterk!

.. dienstverlener
Daarnaast biedt de LHV ondersteuning in het uitvoeren van het vak en de praktijkvoering, met allerhande producten en diensten. We voorzien u van heldere informatie over relevante wetgeving en ontwikkelingen in de sector.

.. promotor
De LHV zet zich in voor de beeldvorming van de huisarts, voor eerlijke informatie over de sector en de professionals binnen die sector. We willen ook de aantrekkingskracht van de huisartsenzorg behouden en versterken. Zodat ook jonge, aankomende artsen kiezen voor het huisartsenvak en ondersteunend personeel graag in de sector aan de slag wil. Van die inzet hebben alle huisartsen profijt. Weten wat de LHV precies doet? Lees meer over onze kerntaken.

Individuele voordelen

Naast collectieve voordelen kent het LHV-lidmaatschap ook individuele voordelen. Zo profiteert u van gratis diensten en abonnementen, maar ook van aantrekkelijke kortingen. Bijvoorbeeld op nascholing, verzekeringen en bouwadvies. Benieuwd wat de LHV voor u persoonlijk kan betekenen? Hieronder zetten we alle voordelen overzichtelijk op een rij.

 • Gratis juridisch advies
  Zit u met juridische vragen? Als LHV-lid krijgt u gratis advies van de afdeling Juridische Zaken. Bijvoorbeeld over arbeidsrecht, rechtsvormen en verzekeringen. Ook kunt u kosteloos overeenkomsten laten beoordelen of modelovereenkomsten bij ons aanvragen.
 • Korting op nascholing
  Als LHV-lid krijgt u korting op geaccrediteerde nascholing van de LHV Academie. U hebt de keuze uit een breed aanbod cursussen op het gebied van kwaliteit, praktijkvoering, vaardigheden, financiën en nog veel meer. Voor starters én ervaren huisartsen.
 • Korting op verzekeringen
  Wilt u geld besparen op uw verzekeringen? De LHV sluit voor haar leden en hun personeel collectieve verzekeringen en mantelcontracten af. Van ziektekostenverzekeringen tot een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Het financiële voordeel als LHV-lid kan flink oplopen.
 • Gratis abonnement op De Dokter
  Op de hoogte blijven? Ons verenigingsblad De Dokter geeft een actueel beeld van de thema’s die u als huisarts raken. Bent u lid, dan ontvangt u het blad elke maand thuis.
 • Gratis abonnement op Medisch Contact
  De LHV is federatiepartner van de KNMG, de overkoepelende organisatie voor artsen. Leden van de LHV zijn automatisch aangesloten bij de KNMG. Daarom ontvangt u als lid ook het KNMG-weekblad Medisch Contact.
 • Onbeperkt toegang LHV.nl en HAweb
  Onze leden krijgen onbeperkt toegang tot het besloten deel van www.lhv.nl. Hier vindt u producten en diensten die u helpen in uw dagelijks werk. Op het online platform HAweb wisselt u kennis en ervaringen uit met andere huisartsen.
 • Korting op advies van LHV-Bouwadvies
  Hebt u plannen voor nieuwbouw of verbouw van uw praktijkruimte of gezondheidscentrum? Bij LHV-Bouwadvies kunt u terecht voor deskundig en onafhankelijk advies op maat. LHV-leden krijgen korting op alle adviezen en publicaties. Een kort advies is zelfs gratis.
 • Korting op uw praktijkwebsite
  Met Praktijkinfo ontwerpt u eenvoudig een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website voor uw praktijk. Een praktijkwebsite die u zelf kunt onderhouden, zonder technische kennis. Al 2000 huisartsenpraktijken gingen u voor. Als LHV-lid ontvangt u 30 procent korting op de abonnementsprijs.
 • Invloed uitoefenen op beleid
  De LHV is een vereniging en dat betekent dat u als lid invloed kan uitoefenen op ons beleid via uw huisartsenkring. Namens elke huisartsenkring zitten twee afgevaardigden in de Ledenraad, het hoogste orgaan van de LHV. U blijft op de hoogte via de nieuwsbrieven van de LHV en uw kring.
 • Korting op een tijdschriftenpakket
  Nooit meer oude tijdschriften in uw wachtkamer. Via De Leestafel krijgt u iedere maand een up-to-date tijdschriftenpakket in huis. Als LHV-lid krijgt u een aantrekkelijke korting.
 • Korting op advies bij samenwerking
  Procesbegeleiding voor nieuwe samenwerking en advies voor het verbeteren van bestaande samenwerkingen.